در حال بارگذاری
عضو مرکز تحقیقات منابع طبیعی خراسان شمالی:

گیاهان دارویی خراسان‌شمالی دارای سند می‌شوند

شماره خبر : 1616 - https://asreatrak.ir/short/NE952

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان شمالی گفت: نگارش و تدوین سند زنجیره ارزش گیاهان دارویی استان به‌زودی به پایان می‌رسد و به استانداری ارائه می‌شود.

مهدی باور در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «عصر اترک» در این باره اظهار کرد: خراسان شمالی تنوع زیادی از گونه‌های گیاهی در رویشگاه‌های مرتعی و جنگلی خود را دارا است که تا به کنون در این استان ۴۳۱ گونه گیاهی شناسایی شده‌اند.

وی گیاهانی از جمله آویشن، کاکوتی، زرین گیاه و گون را از جمله این گیاهان دارویی در رویشگاه‌های مرتعی استان برشمرد و گفت: وجود این گیاهان دارویی در رویشگاه‌های ملی استان ظرفیت بسیار مهمی برای تغذیه و پرورش زنبورها در زنبورستان‌ها است که بتوان عسل‌های باکیفیت و البته با خواص دارویی تولید کرد.

باور تصریح کرد: باتوجه‌به اینکه گیاهان دارویی در رویشگاه‌های ملی مرتعی به‌صورت خودرو رشد و پرورش پیدا می‌کنند و از سم و کود برای رویش و پرورش آنها استفاده نمی‌شود، عسل تولیدی از این گیاهان نیز کاملاً طبیعی و ارگانیک خواهد بود.

درعین‌حال، وی از تهیه و تدوین سند زنجیره ارزش گیاهان دارویی استان که توسط مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اجرایی شده است نیز خبر داد و اظهار کرد: به‌زودی نگارش این سند به پایان می‌رسد و به استانداری ارائه می‌شود.

این عضو هیات علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان شمالی عنوان کرد: در این سند وضعیت رویشگاه‌های طبیعی گیاهان دارویی استان مطالعه شده است.

وی بیان کرد: عملیاتی‌کردن برنامه‌های این سند به همکاری منسجم دستگاه‌های اجرایی ذی‌ربط نیاز دارد تا وضعیت رویشگاه‌های گیاهان دارویی استان حفظ و تقویت شوند و بر رشد و تقویت اشتغال‌هایی از جمله زنبورداری بسیار مؤثر باشند.

درعین‌حال، باور تأکید کرد: به‌روزشدن طرح‌های مرتع‌داری نیز برای تحقق برنامه‌های تعریف شده در این سند بسیار مهم است.

 

انتهای خبر/قهرمانی

0 نظر

ارسال نظرات